• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Промени в автобусните линии в София

Промени в автобусните линии в София

244 прегледа

Нова автобусна линия в столицата тръгва от днес, 30 март. Тя е с №68 и ще работи само в делничните дни, съобщиха от Център за градска мобилност. Маршрутът на линията е: от спирка „Зоопарка“ по маршрута на автобусна линия №98 по ул. „Сребърна“, бул. „Черни връх“, кв. „Драгалевци“, кв. „Симеоново“ до крайната станция на автобусна линия №67 в кв. „Симеоново“.

За автобуси №67 и 68 се разкрива крайна спирка с код 2838 „Кв. Симеоново“ в югоизточното платно на бул. „Симеоновско шосе“ преди ул. „Витошки езера“. Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки по маршрута.

От днес влиза в сила лятното разписание за автобусна линия №98 от Зоопарка до Железница. Линиите №68 и 98 ще се обслужват от автобуси с действащи рампи за обслужване на хора в неравностойно положение (нископодови) и оборудвани с климатик/климатроник за целогодишно осигуряване на необходимата температура в пътническите салони. Друга промяна, която влиза в сила от днес, е обединявнето на автобусни линии № 13 (с маршрут ж.к. Младост 1 – бл. 480 ж.к. Младост 4) и автобусна линия №314 (с маршрут ж.к. „Младост 1 – с. Бистрица) в една линия под №314.

Линията ще е с маршрут: от с.Бистрица по действащия маршрут на линия №314 кръстовище ул. „Д-р Атанас Москов“/ул. „Самара“, направо по ул. „Самара“ до ул. „Филип Аврамов“, по ул. „Филип Аврамов“ по маршрута на линия № 113 до ул. „Свето Преображение“ (община Младост) и по маршрута си до ж.к. Младост 1. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута. Разкрива се и нова спирка „Резиденшъл парк София“ на ул. „Донка Ушлинова“ в посока с. Бистрица.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top