• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Промяна в движението по Т. Александров и Хр. Ботев заради ремонт

Промяна в движението по Т. Александров и Хр. Ботев заради ремонт

83 прегледа

Във връзка с основния ремонт на трамвайния релсов път на кръстовището на столичните булеварди „Тодор Александров“ и „Христо Ботев“ се въвежда промяна в организацията на движението на трамваите в столицат и техните разписания, съобщават от Столична община. Промените, ще влязат в сила от 4 април, както следва:
Трамвайна линия № 7: запазва се маршрута на линия № 7 от ж.к. „Манастирски ливади“ до метростанция „Хан Кубрат“, с преминаване през бул. „Христо Ботев“. Създава се нова трамвайна линия № 27 с маршрут, който е по маршрута на трамвайна линия № 7 от ж.к. „Манастирски ливади“ до площад „Македония“, надясно по ул.„Алабин“, по бул. „Витоша“, по бул.„Кн. Мария Луиза“ до надлез „Надежда“.

Трамвайна линия № 1: се променя маршрута – от ж.к. „Иван Вазов“ до площад „Македония“, надясно по ул. „Алабин“, по бул. „Витоша“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до Централна автогара с преминаване еднопосочно по ул. „Струга“ и обратно по маршрута си.

Електронните карти (превозните документи) за пътуване, които са заредени за трамвайна линия № 7 ще са валидни и за трамвайна линия № 27 в участъците с общ маршрут до изтичане на срокът на валидност. За трамвайна линия №1 ще са валидни за трамвайните линии, преминаващи по бул. „Христо Ботев“ в участъка пл. „Македония“ – пл. „Централна гара“ до изтичане срокът на валидност.

Снимка: Столица.bg

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top