• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Протест за неутралитет на България във войната Русия-Украйна на 6 април

Протест за неутралитет на България във войната Русия-Украйна на 6 април

116 прегледа

Граждани и граждански организации организират мащабен протест, който ще започне утре – 06. 04, 12.00 ч на площад „Народно събрание“.

Целта на шествието е обявяване на пълен неутралитет на България в конфликта в Украйна. Протестът ще се провежда всеки ден, докато не се постигне целта.

„Отказваме България да бъде военна зона! България – зона на мира! Въпреки ясните сигнали на огромното мнозинство от българския народ, нашите управници умишлено ни тикат към война. Става ясно, че причината за това бързане не са лични убеждения, а натиск отвън. България е готвена за буферна зона, в която да се водят военни действия, обслужващи чужди интереси. Националните ни катастрофи – историята показва ясно – се случват винаги, когато вземем страна, и никога, когато сме неутрални. Време е да върнем управлението в ръцете на народа и всеки, когото изберем, да е с ясното съзнание, че следва интересите на България, а не лична изгода.“

Гражданите осъзнават опасността от въвеждането на страната ни в един такъв конфликт. Реално България няма активна армия. Страната ни остана без действащи защитни сили, след приемането ѝ в НАТО през 2004 г. С оглед на липсата ни на защитни функции, чисто безумие е изобщо да се замисляме по върпоса дали да се включим във военните действия в помощ на Украйна.

В неделя коалиционните партньори се събраха извънредно, за да обсъдят дали България трябва да даде военна помощ на Украйна. Предложението идва от „Демократична България“ и се подкрепя от ГЕРБ и ДПС. БСП категорично отказа да подкрепи изпращането на военна помощ за Украйна.

Снимка: организаторите

 

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top