• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Работниците от ТЕЦ „Марица 3“ на протест в София

Работниците от ТЕЦ „Марица 3“ на протест в София

59 прегледа
Работниците от затворената ТЕЦ „Марица 3“  Димитровград излизат отново на протест в столицата днес. Недоволството им е срещу спирането на централаа от 21 април, като причините за това са замърсяване на въздуха.
Искането на ТЕЦ „Марица 3“ за спиране на заповедта за прекратяване на дейността на предприятието бе отхвърлено от Хасковския административен съд.
Шестивето бе насрочено за четвъртък – 12 май, но бе отменено заради няколко противоречиви заповеди, издадени от министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и РИОСВ – Хасково.
Днешният протест е насрочен за 13:00 ч като се очаква да бъде по-мащабен, тъй като ще имат подкрепата на служители от други ТЕЦ-ове в страната, съобщи юристконсултът на дружеството Юлиян Семерджиев.
„В 13:00 ч протестиращите ще тръгнат по Лъвов мост и се очаква към 13:15 ч да са пред МОСВ. Близо 2000 души са заявили участие в мероприятието от Стара Загора, Гълъбово, Раднево, Перник, Кюстендил и Бобов дол. Те също са недоволни от изказването на министър Сандов, че и други централи в страната са нарушители“.
Снимка: DarikNews
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top