• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Служители на НЗОК излизат на протест

Служители на НЗОК излизат на протест

44 прегледа

Над 1500 служители на НЗОК (Националната здравноосигурителна каса) ще излязат на протест утре, 13.06. в няколко града у нас. Демонстрацията ще започне в 10:00 ч. и ще продължи един час. Протести ще има в София, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и др.
Исканията са за еднократно увеличение на основните заплати, както и осигуряване на минумим 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК, съобщават от Синдиката на административните служители „Подкрепа”, които организират протеста.

„По изчисления на Синдикат на административните служители „Подкрепа“ е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 млн.лв. и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Закона за бюджета на НЗОК за 2022 г. Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администрират и контролират бюджет от 6 млрд.лв.. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто! Особено при настоящите нива на инфлация и общото поскъпване на издръжката на домакинствата. Членовете на КТ „Подкрепа“ ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути, ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК – болници, аптеки, лични лекари и др.“, пишат от синдиката.

Снимка: Темида тв

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top