• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
СО- район “Овча купел” най-после започна да работи и в кв.Горна баня

СО- район “Овча купел” най-после започна да работи и в кв.Горна баня

308 прегледа

За пръв път от 12 години Община „Овча купел“ обърна внимание на живущите на ул. 638-ма в кв. „Горна баня“.

Напомняме, че вчера започна предпролетно почистване в район „Овча купел“. Подрязват се изсъхнали клони и храсти, почистват се обрасли пътеки, алеи и междублокови пространства.

Ул. 638-а е ключова за софянци, защото там се намира един от изворите на прекрасната минерална вода “Горна баня”.

Жителите бяха изненадани, но и много доволни от факта, че най-после общината започва да върши работата си и в техния район.

“Веднага като видяхме служителите от общината се зарадвахме много, даже ги почерпихме и кафе“, сподели жител на квартала.

Инфраструктурата в квартала все още има доста проблеми. Сигнали за проблемната инфраструктура в района и конретно на улицата са подавани към общината още през 2018 г., но засега решение на пробелма няма, споделят още живущите.

Преди няколко дни в ефира на БНР кметът Ангел Стефанов сподели, че трудно ще се наваксат дългогодишните пропуски по нейното възстановяване.

Проблемите с канализацията и липсата на тротоари и изобщо пътна настилка продължава от години. Той сподели, че „Овча купел“ е послдният жилищен комплекс, построен през комунизма и демокрацията заварва квартала само с блокове – без пътна инфраструктура и канализация, без детски градини и училаща и т.н. И все още е трудно да се навакса това изоставане.

Относно проблема с паркингка на метростанция „Горна Баня“ той каза, че е добре да се помисли за довеждащ до метрото транспорт в „Горна баня“ и на мястото да бъде изградено обръщало. Стефанов каза още в ефир, че ако има възможност, освен за обръщало ще бъде обсъден и проект за паркоместа, в близост до входа на метростанцията.

Ангел Стефанов каза още, че заедно с районната администрация са успели във време на пандемия да „раздвижат“ социално-културния живот, а комуникацията с гражданите е подобрена.
„Направихме граждански съвет, започнахме няколко проекта, които преди това е можело, но не са били реализирани. Каквото зависи от нас, мисля че ние сме го свършили. Разбира се, тези зависимости с другите институции, гражданите не ги интересуват, но трябва да разберат, че не всичко зависи от нас и не всичко можем да решим веднага“, добави Стефанов.
Цялото интервю може да чуете тук.
Снимки: жители на Горна баня
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top