• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Sofia MENAR Film Festival  с филми от Африка и Близки изток

Sofia MENAR Film Festival с филми от Африка и Близки изток

96 прегледа

14-ото издание на Sofia MENAR Film Festival ще се проведе от 14 до 30 януари в Дома на киното, Културен център G8, Евро синема и онлайн на Neterra TV+.

В този период зрителите ще могат да изберат да гледат  над 40 премиерни игрални, документални и късометражни филми от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, съобщиха организаторите.

Фестивалът Sofia Middle East & North Africa Region Film Festival ще бъде открит с единствената прожекция на палестинския филм „Между рая и земята” на режисьорката Наджуа Наджар. Главните роли са поверени на Муна Хауа и Фирас Насар, отличен с наградата за най-добър актьор на фестивала във Валенсия.

Вълнуващата история на Тамер и Салма е озвучена от въздействащ саундтрак, в който няма как да не познаете имената на Наташа Атлас, Таня Салех и Суад Маси.

Сред останалите заглавия в програмата са „Когато наровете плачат” на режисьорката Граназ Мусави, копродукция между Австралия, Афганистан и Иран, която тази година представя Австралия в селекцията за най-добър чуждоезичен филм на наградите „Оскар”; индийската комедия „Любов за пуритани”; новият филм на Реза Дормишиян „По принуда” с големите звезди на иранското кино Хомаюн Ершади („Вкусът на черешата”), Бабак Карими („Раздяла”), Парса Пирузфар („Пълна каша”) и Негар Джавахерян („Бучка захар”); „Египет отвисоко” – поредната мащабна суперпродукция на тандема Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио .

Представянето на филма „Костенурката и охлювът“ на Реза Хамаси пък ще бъде премиерно за света на киното.

Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като традиционно включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им. Фестивалът е основан през 2009 г и се организира от „Pozor“.

Програмата за събитието може да намерите тук
Снимка: Facebook

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top