• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Спират тежкотоварния трафик по „Хемус“ за ремонт при Витиня

Спират тежкотоварния трафик по „Хемус“ за ремонт при Витиня

5 прегледа

От утре, 18 юни до 30 септември т.г. се ограничава движението на МПС над 12 т между 30-ти и 47-ми км на АМ“Хемус“в двете посоки, съобщиха от АПИ.

Спирането на тежкотоварния трафик е за доизграждането на трите напречни връзки между двете тръби на тунел „Витиня“ и ремонта на 4 виадукта – в платното за София на съоръженията при км 35+144 и км 35+760 и в платното за Варна на виадуктите при км 33+910 и км 34+220.

Обходният маршрут, който тежкотоварните автомобили могат да използват е следният: от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км на АМ „Хемус“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км, и обратно.

Лекият трафик ще преминава двупосочно в тръбата за София на тунел „Витиня“ и двупосочно в свободните от ремонтни дейности платна на магистралата. Движението на МПС до 12 то ще се осъществява двупосочно в платното за София от 32-ри до 34-ти км с по една лента във всяка посока на движение, а от 34-ти до 36-ти км ще е двупосочно в платното за Варна с по една лента за всяка посока на движение. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – до 50 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по автомагистралата.

Трите напречни галерии между двете тръби на тунел „Витиня“ бяха прокопани в тръбата за София през 2020 г. и сега предстои да бъдат довършени в тръбата за Варна. Предвидено е да се монтират противопожарни врати, електро инсталации, вентилационни боксове и осветление. Две от галериите са пешеходни, а една е шосейна. В случай на авария в една от тръбите те ще се ползват за евакуация на хора и автомобили, както и за достъп на линейки, пожарни и други специализирани автомобили. След завършване на тези дейности тунел „Витиня“ ще отговаря на Директива 2004/54/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 29 април 2004 г. относно минималните изисквания за безопасност за тунелите на Трансевропейската пътна мрежа.

Снимка: Фейсбук

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top