• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Стартира кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“

Стартира кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“

16 прегледа

Сдружение „Безопасни детски площадки“ стартира кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“ за набиране на 15 000 лв. Инициативата цели изграждането на комбинирано игрище за баскетбол, волейбол и стрийт фитнес в комплекса на бившия социален дом в Горна баня на ул.“Христо Стефчов“, съобщиха организаторите.  Дворът е общодостъпен, в добро състояние, но в момента се ползва за паркинг. В комплекса живеят младежи от България, Украйна и Сирия в преходни социални жилища. В квартала живеят над 700 деца и тийнейджъри, за които няма достатъчно спортни площадки, на които да се събират и тренират.

Идеята горнобанци да получат ново и общодостъпно място за спорт и отдих в уюта на прекрасен парк.
„Радваме се, че инициативата е подкрепена от район „Овча купел“ и Дирекция „Социални услуги за деца и възрастни” към Столична община чрез бързо приключване на административните процедури“, разказва Мая Цанева, председател на Сдружението.

Всеки, който желае може да подкрепи кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно“ с дарение онлайн в Platformata.bg, както и да изпрати дарителски SMS на 17777 за трите мобилни оператора с кодова дума DMS IGRA до 1 юни включително. Набираме и дарения във вид на материали, като можем да предоставим списък на избраните съоръжения, консумативи, уточняват от Сдружение „Безопасни детски площадки“.

Снимка: „Безопасни детски площадки“

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top