• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Столични кметове обсъдиха състоянието на София на работна среща с Министърът на регионалното развитие

Столични кметове обсъдиха състоянието на София на работна среща с Министърът на регионалното развитие

27 прегледа
Районните кметове от „Демократична България“ Георги Илиев – кмет на Слатина, Трайчо Трайков – кмет на район „Средец“ Константин Павлов – кмет на район Лозенец, Димитър Божилов, Николай Александров, Ангел Стефанов – кмет на Овча купел, Петко Горанов кмет на район „Студентски“, София, техни заместници, както и общинските съветници от групата в Столичния общински съвет Simeon Stavrev, Михаил Паргов, Веселин Калановски и Борис Милчев проведоха работна среща вчера с Министъра на регионалното развитие и благоустройството Grozdan Karadjov. Това съобщиха във Facebook от Демократична България.
Част от темите, които бяха обсъдени по време дискусията бяха свързани със състоянието на столицата, в това число незаконното строителство, промените в ЗУТ, Наредбата за светофарите в София.
Бяха обсъдени работните отношения между районите на града и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и възможностите за съдействие по някои важни за районните администрации теми като пешеходните пътеки, пътната маркировка, както и предстоящи проекти като участъка от Столичния околовръстен от ж.к. „Бъкстон“ до кръговото при „Люлин“.
„Получихме потвърждение, че е осигурено финансиране, очаква се през текущата година да бъдат изчистени детайлите в идейния проект, да започнат своевременно отчуждителни процедури, както и да бъде избран изпълнител. Реалистично очакване е същинските строителни дейности да започнат през следващата година.“, съобщи кметът на Овча купел Ангел Стефанов на страницата си в мрежата.
Снимка: Facebook
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top