• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Засилено полицейско присъствие заради баловете

Засилено полицейско присъствие заради баловете

61 прегледа

Започна изпращането на випуск 2022, което винаги е съпроводено със засилени тийнейджърки емоции. През май винаги прекрасните емоции около абитуриентите са съпроводени и с доста проблеми по пътищата. Младежите открито не спазват Закона за движение по пътищата, а полицията зорко бди, за да може да предотврати евентуални инциденти.

Засилено ще е полицейското присъствие в София и страната по време на баловете. От МВР са направили срещи в училища, с родители и зрелостници като превенция за инциденти. Разговаряно е и с охранителните фирми в столични училища. Целта е да се координират действията между отделните структури и недопускане да се нарушава обществения ред, както и извършване на престъпления и катастрофи, обясниха на брифинг от Охранителна полиция.

И тази година се очаква да бъдат взети над 400 мерки по различни Закони, за да се предотвратя инциденти. Директори на областните дирекции на МВР трябва да уведомяват колегите си, при пътуване на абитуриенти извън територията на сътоветната дирекция. Така то ще бъде обезпечено от пазители на закона.

В столицата засилено полицейско присъствие в дните на баловете ще има около заведения, училища и в центъра на града.

За миналата година по време на баловета са изготвени 102 акта и 159 фиша на шофьори на зрелостници.

 

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top