• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Зов за помощ: 3-месечната Мартина от София се бори с тумор на бъбрека

Зов за помощ: 3-месечната Мартина от София се бори с тумор на бъбрека

83 прегледа

Мартина Стефановаот София e само на три месеца. Диагностицирана е с туморно образувание на десния бъбрек с размери 6 см на 8 см, споделя пред Нова тв майката на детето. Все още не е установено дали туморът е доброкачествен, или не.

Първоназалните симптоми на Марти са повръщане, което педиатърът определя като рефлукс. Майката обаче е притеснена и води детето в Пирогов. „Нещо отвътре ми подсказваше, че не е нормално това повръщане. Когато отидохме, те видяха тумора”, разказва Дима Преснакова.
Докато лекарите в България се чудят как да лекуват детето и се колебаят в точната диагноза, Дима и съпругът й водят Мартина за консултация в турска клиника. „Туморът притиска и избутва черния дроб към стомаха. Коремчето й е доста подуто. Това подуване е самият черен дроб. Не е уголемен, не е увредена формата му, но просто е много нагоре, защото за нейното малко телце, тумор 8 на 6 см е нещо огромно. Тя тежи само 5 кг и 300 грама”, обяснява майката.

Този четвъртък детето ще бъде оперирано в клиника в Турция като ще бъде премахнат болния бъбрек.. Ще премахнат и киста на другия, която всички се надяват да не е засегнала надбъбречната жлеза. Лекарите не изключват туморът да е доброкачествен.

Самата операция струва 30 000 лв, като след това е нужно детето да премине през 5D скенер, допълнителна консултация и следоперативно лечение. Майката смята, че ако туморът не е злокачествен, останалата част от лечението най-вероятно ще излезе не повече от 30 000 лв. Ако обаче хистологията покаже злокачествено образование, парите ще са доста повече. Само едно вливане за химиотерапия възлиза на 1200 евро, без да се смятат консултациите и престоя в болницата.

Майката се обърна с молба към всички, които имат възможност да помогнат за лечението на детето.

Желаещите да помогнат на Мартина, могат да го направят чрез банков превод или чрез PayPal:

IBAN: BG28STSA93000014118421 Титуляр: Дима Стойчева Преснакова PayPal: dimastoicheva7@gmail.com

Снимка: Facebook

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top