Новинарски портал за Овча купел и района

Абонатите на “Топлофикация София” могат да следят потреблението си в реално време

0451025001414136063_1642599_920x708
169 прегледа. 

Абонатите на “Топлофикация София” от днес ще могат да следят в реално време потреблението на топлинна енергия в имота и етажната собственост,  както и да получат данни за фактурираната енергия и годишно изравняване при тези, които са на прогнозен отчет. Това съобщават от столичното топлофикационно дружество.

Услугата даваща възможност за мониторинг, ще бъде достъпна за всички потребителите, захранвани от топлофикационен район (ТР) “София”, ТР “София Изток” и част от ТР “Земляне”. От БТА уточниха, че ТР “София” включва централната и северната част на столицата. В ТР “София-изток“ влиза в югоизточната част на града, включително жилищните комплекси “Младост“ и “Дружба”, докато в територията на ТР “Земляне” влизат районите на Красна поляна, Красно село, Овча купел, Борово и съседните им.

Абонатните станции в тези райони вече са присъединени към системата за управление и наблюдение SCADA, по която “Топлофикация София” работи активно през последните 3 години. Ползвайки новата  функционалност, клиентите ще могат да конфигурират предоставяните данни за имотите регистрирани в профила им в “Моят портал”, съобразно избрани от тях критерии, да проследяват и сравняват месечното и годишно потребление, както и да изтеглят избраната информация в табличен вид на собствено електронно устройство.

Новата услуга „Мониторинг и управление“ има атрактивен графичен интерфейс, чрез който предоставя на клиентите в реално време текущи данни и показанията на абонатните станции за обектите, описани в профила им „Моят портал“. Клиентите ще имат информация за температура на подаващата вода от топлоизточника, зададената и текуща температура на водата за отопление и битова гореща вода, външна температура на въздуха и показанията на топломера в абонатната станция. За удобство и възможност за сравнимост с предишни периоди информацията е предоставена схематично и графично, се посочва в съобщението.

Снимка: actualno.com

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.