Авария остави хиляди софиянци без ток, „Овча купел“ също беше на тъмно

Хиляди столичани остана без ток заради авария в подстанция на ЕРМ – Запад. От дружеството съобщиха, че е избухнал пожар.

На тъмно останаха жителите на районите „Овча купел“, „Витоша“, „Красна поляна“, Банкя, „Триадица“, „Кремиковци“, „Лозенец“, „Люлин“и „Красно село“.

Без ток остана и Специализирана болница за активно лечение (СБАЛ) по детски болести „Проф. Иван Митев“ ЕАД-София е преминала на захранване от алтернативно трасе. Към момента ток има в цялата болница, потвърди за БНР директорът на лечебното заведение д-р Благомир Здравков. Инцидентът не е довел до влошаване на състоянието на настанените там деца:

„Ние сме направили така, че да има 2 независими източника, за да може при подобни случаи, ако основният не подава ток, да се превключи към втория. Към момента точно така сме направили. Само при хипотеза, че стане някаква авария, която да засегне и алтернативното трасе, ще трябва да мислим варианти, защото генераторът все пак може да покрива часове. Генераторът захранва определени части на болницата, в които има животоподдържаща техника, той не захранва цялата болница“, каза той.

Електрозахранването беше възстановено в 23:06 часа.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?