Новинарски портал за Овча купел и района

Автобусите в София се превърнаха в подвижни пепелници

avtobusite-sofiia-podvizhna-smrad-i-724
316 прегледа. 

Димитър Атанасов написа в социалната мрежа Фейсбук, че е станал свидетел на това как шофьор на автобус е дърпал блажено от цигара, докато шофирал. За това съобщи glasnews.bg

“Към 21 часа се качих на автобуса на спирка “Блок 32” в “Овча купел”. Вътре миришеше на цигари, а шофьорът блажено пушеше”, пише Димитър.

Мъжът споделя, че на гърба на кабината стои телефонът, на които се приемат сигнали за нарушения, но поради късния час едва ли някой е щял да откликне на сигнала.

“Никой не се е сетил да създаде гласова поща с инструкции: подател на информацията, телефонен номер за обратна връзка, данни на автобуса, час и място”, отбеляза Атанасов.

Поне три пъти Димитър е осведомявал отговорната служба за същите нарушения. “Обещаваха във всички случаи да ме осведомят при какъвто и да е резултат. Дотук – мълчание”, добавя той.

Според него мнозина шофьори изобщо не се срамуват да пушат в автобусите и през деня. “Отблъскващо е без оглед на това дали пътниците са пушачи или не. Просто е отблъскващо. Пътуват и деца”, категоричен е мъжът.

Димитът Атанасов се обърна към кмета на София с призив – да се санкционират онези, които създават неудобство на пътуващите.

“Уважаема г-жо Йорданка Фандъкова, не е нужно да закупувате нови автобуси, за да бъдат превръщани в подвижна смрад и пепелници на колела. Дали шофьорите я градския транспорт в Прага пушат в превозните средства? А в Амстердам? В Брюксел как ли е? Ще наченете ли да превръщате София в европейски град поне в последните месеци на управлението си или ще ни го оставите като столицата на гафовете, кривите релси, вълнообразните жълти павета?”, завършва публикацията си Димитър.

Снимка: glasnews.bg

 

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.