Автобусите в София се превърнаха в подвижни пепелници

Димитър Атанасов написа в социалната мрежа Фейсбук, че е станал свидетел на това как шофьор на автобус е дърпал блажено от цигара, докато шофирал. За това съобщи glasnews.bg

„Към 21 часа се качих на автобуса на спирка „Блок 32“ в „Овча купел“. Вътре миришеше на цигари, а шофьорът блажено пушеше“, пише Димитър.

Мъжът споделя, че на гърба на кабината стои телефонът, на които се приемат сигнали за нарушения, но поради късния час едва ли някой е щял да откликне на сигнала.

„Никой не се е сетил да създаде гласова поща с инструкции: подател на информацията, телефонен номер за обратна връзка, данни на автобуса, час и място“, отбеляза Атанасов.

Поне три пъти Димитър е осведомявал отговорната служба за същите нарушения. „Обещаваха във всички случаи да ме осведомят при какъвто и да е резултат. Дотук – мълчание“, добавя той.

Според него мнозина шофьори изобщо не се срамуват да пушат в автобусите и през деня. „Отблъскващо е без оглед на това дали пътниците са пушачи или не. Просто е отблъскващо. Пътуват и деца“, категоричен е мъжът.

Димитът Атанасов се обърна към кмета на София с призив – да се санкционират онези, които създават неудобство на пътуващите.

„Уважаема г-жо Йорданка Фандъкова, не е нужно да закупувате нови автобуси, за да бъдат превръщани в подвижна смрад и пепелници на колела. Дали шофьорите я градския транспорт в Прага пушат в превозните средства? А в Амстердам? В Брюксел как ли е? Ще наченете ли да превръщате София в европейски град поне в последните месеци на управлението си или ще ни го оставите като столицата на гафовете, кривите релси, вълнообразните жълти павета?“, завършва публикацията си Димитър.

Снимка: glasnews.bg

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?