Новинарски портал за Овча купел и района

Автоджамбазите погнали топ прокурори!

991-ratio-sijka-mileva
58 прегледа. 

Заместник-главният прокурор и директор на Националното следствие Борислав Сарафов е станал жертва на автоджамбази. Преди 10 години личният му автобил е бил откраднат. Това съобщи самият той на брифинг по повод акцията срещу кражбите на коли.

Говорителката на главния прокурор Сийка Милева обясни, че преди години и тя е станала жертва на крадци на коли.

Тя обясни технологиите, които автоджамбазите използват.

“Чрез малка кутийка, която се побира в джоба, може да бъде отключен един джип. С модерните устройства сигналът се прихваща от 5 метра, дори като собственикът на автомобила се се намира в дома си и не подозира, че автокрадците отмъкват колата му. Цялата автокражба трае броени минути. На черния пазар тези устройства се предлагат за сумата от 60 000 лв. Напоследък се крадат не само скъпи и луксозни автомобили, но и по-евтини такива, включително и баничарки”, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Борислав Сарафов обясни, че притежанието на такова устройство не е незаконно. Ставало такова, след като с него е открадната кола.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.