Ангел Стефанов: Изграждането на канализацията в Овча купел и Горна баня отпадна

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

„Изграждането на канализация в кв. Горна баня, в.з. Горна баня (където на места положението е критично) и в кв. Овча купел – стара част, за съжаление, отпадна от обхвата на проекта за периода 2014-2020 и остава за следващия програмен период 2021-2027 г.“ Това съобщи на страницата си във Фейсбук кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов.
Днес заедно с инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на Столична община по обществено строителство, той направи първа копка по проект „Доизграждане на канализационната мрежа на кв. „Суходол“.
„След приключване на строителните дейности с очакван срок от около 4 месеца, кв. Суходол почти изцяло ще бъде покрит от канализационни колектори. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.“
Относно изграждането на канализацията в Овча купел и Горна баня кметът узрази надежда, че  администрацията в Столична община ще бъде достатъчно отговорна и ангажирана, за да не се допускат нови забавяния. „Районната администрация е готова да окаже пълно съдействие, но не може да кандидатства директно по оперативната програма, което ни беше отказано от Управляващия орган.“, каза още той.
Снимки: Facebook

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“18492,18493,18494,18496″ title=“ангел стефанов първа копка в суходол“][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?