Ангел Стефанов се срещна с протестиращите граждани на Овча купел вчера

Кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов се срещна вчера с гражданите, изразяващи недоволство от започващия строеж на нова жилищна сграфа в близост до бл.29. Това съобщи кметът на страницата си във Фейсбук. На срещата са коментирани конкретни проблеми, както и оптимизирането на взаимодействието между районните администрации и Столична община.
„Разбирам и споделям притесненията им, особено в контекста на малкото паркоместа, недостига на места в детските градини, безкрайните препятствия пред реализацията на нови паркове и облагородяване на междублокови градинки. Но като длъжностно лице, което носи отговорност, включително и наказателна, мога да защитя интересите им единствено в законовите рамки“, каза Стефанов.
Стефанов публикува и хронология на процеса от приемането на действащия подробен устройствен план през 2009 г. до днес, в който закона е стриктно спазен, от която става ясно, че в процеса на приемане няма възражения на нито един етап. През февруари тази година премахването на растителността в имота е съгласувано на публично заседание от Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичен общински съвет. След провеждане на заседанието отново няма възражения.
Стефанов апелира гражданите „да адресират възраженията си в правилния момент от процедурата и в точната посока“. Той изрази надежда, че „гласът на разума ще надделее“.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?