Новинарски портал за Овча купел и района

Безплатен транспорт за малките столичани

validator
69 прегледа. 

Нови по-ниски цени за ученици, студенти и докторанти, както и безплатни карти за деца до 10 години, ще бъдат валидни от утре – 1 февруари, за градския транспорт в София, напомнят от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Месечната карта за ученици, студенти и докторанти вече е 15 лв.

В столичния градски транспорт се готвят за стачка Децата до 10 навършени години ще пътуват с безплатни карти в София и страната. Картите се издават на касите на ЦГМ и с тях пътуването е валидно. Промяната е записана в прието от Министерски съвет Постановление за временни мерки за справяне с финансовата криза.

Отстъпките ще важат до края на годината. Всички карти, които са предплатени при старите условия, са валидни. В рамките на месец февруари СОС ще излезе с решение за механизма за компенсация на гражданите, закупили карти преди 1 февруари 2023 г.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.