Без заря в София за Нова година

София ще посрещне новата 2024 г. с концерт и светлинно шоу в центъра. Тази година обаче няма да има празнична заря, съобщават от Столица.бг. Причината тази година да няма фойерверки на празничния концерт е да не се плашат животните, децата и хората със специални потребности.

Концертът ще започне в 21:00 ч. на пл. „Княз Александър I“. На сцената ще се качат обичани български изпълнители, сред които група „Остава“, Дони и Нети, Ибряма, „Легендите от Тангра“ и др. В празничната нощ метрото в София ще работи през цялата нощ. Отделни автобусни линии също ще работят с удължено работно време.

Заради изграждането на сцената за концерта движението по бул. „Цар Освободител“ ще бъде ограничено от 18:00 ч. на 31 декември, съобщи директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров. След 5:00 часа на 1 януари ще бъде пуснато и движението около сцената, за да не се възпрепятства трафикът в първите дни от Новата година.

Близо 200 полицейски служители ще бдят за реда и безопасността по време на новогодишния спектакъл. Общинските служители ще са 12 на брой, съобщи главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия” в СДВР.

Около 18:00 ч. на 31 декември ще бъде ограничено движението на превозни средства по бул. „Цар Освободител“, както и прилежащите улици към булеварда, като в участъка от ул. „Георги Ст. Раковски“ и пл. „Независимост“ ще бъде спряно движението, обясни Георгиев.

Ще има изграден периметър около пл. „Княз Александър I“, където ще бъде поставена ограда и полицейска лента, като по протежението ѝ ще има разположени и полицейски служители. Гражданите, желаещи да посетят събитието, ще могат да го направят от 19:00 ч., като ще бъдат пропускани през шест контролни пункта, които ще са обособени по периферията на площада.

Снимка: blitz

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?