Бетонирано дърво и необезопасени шахти при ремонта на ул.Промишлена

Ствол на дърво е бетониран по време на ремонтни дейности, извършвани на ул.“Промишлена“ в Овча купел 2. За това сигнализират от ИК „Овча купел-Дишай“.

По време на извършвания ремонт на място свидетели са документирали как служители на наетата фирма бетонират пространството около ствола на дървото на тротоара на улицата, с което силно ограничават възможността то да може да поема вода.

От направените снимки става ясно още, че освен вредата на дървото, от фирмата оставят необезопасени шахти с риска за живота на преминаващите хора.

След сигнал до Столичния инспекторат и направена проверка на място е бил съставен протокол за констатираните нарушения.

„На място беше документирано всичко и беше предоставен още снимков материал. Смятаме случващото се за абсолютно недопустимо!“, споделят от комитета и допълват:
„От ИК “Овча купел -Дишай” оставаме непримирими към подобни безобразия! Вярваме, че дърветата са безценни за хората, особено в свят на климатични промени и постоянно покачващи се температури! Убедени сме, че хората имат право на сигурност за живота и здравето си и всяка фирма, която извършва ремонтни дейности, възложени от район Овча купел е длъжна да спазва правила за безопасност и стандарти, които не застрашават сигурността на гражданите! Припомняме, че всички строителни дейности възложени от район Овча купел подлежат на контрол именно от страна на районната администрация. Такива безобразия са недопустими!“
Снимки: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?