Библиобусът на Столична библиотека с коледно турне

В навечерието на коледните празници Библиобусът на Столична библиотека ще потегли на своеобразно празнично турне. Това съобщи Столица.бг. Маршрутът включва благотворителни дарителски инициативи в ЦНСТ „Детство“ на фондация „За нашите деца“, Дома на ветераните на културата и изкуствата и Дома за стари хора в кв. „Горна баня“. Вече трета година екипът на библиотеката организира дарителски акции в различни домове за социални услуги в София.

Тази година за първи път Библиобусът ще гостува на Центъра за настаняване от семеен тип. „Детство“ и на единствения по рода си в България –  Дом на ветераните на културата и изкуствата (ДВКИ) в София. Децата от ЦНСП ще получат атрактивни образователни и занимателни игри и интересни илюстровани книжки за най-малките. „За самотните възрастни творци от ДВКИ и старите хора от Дома в „Горна баня“ – наш постоянен партньор, са приготвени търсени и популярни нови книги от български и чужди автори, интересни илюстровани списания, както и различни лакомства, сладкиши и плодове“, посочват от библиотеката. Домът на ветераните на културата и изкуствата и Домът за стари хора в кв. „Горна баня“ ще получат и по една оригинална картина на художничката на Валентина Ганева-Щерева, нарисувани в уникалния древен японски стил „Ошибана“.

Домът на ветераните на културата и изкуствата и Домът за стари хора в кв. „Горна баня“ ще получат и по една оригинална картина на художничката на Валентина Ганева-Щерева, нарисувани в уникалния древен японски стил „Ошибана“.

Благородната дарителска инициатива „Kоледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека“ обхваща все повече домове за социални услуги за деца и възрастни хора в София и се превръща в една от знаковите социални кампании на Библиотеката.

Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?