Борислав Тодоров, кандидат-кмет на Овча купел с основен фокус върху образованието и облагородяването на района

Борислав Тодоров е номинацията на ГЕРБ-СДС за кмет на район Овча купел-Столична община. Коалицията издига добре подготвен кандидат с амбицията да си върне района, който загуби през 2019 г.

Тодоров завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“, женен е с две деца. През ноември 2015 г. получава приза Мистър Икономика България за  “Финанси и Застраховане”, а до 2018 г. преподава в магистърския клас по финансов мениджмънт в съвместна магистърска програма на Университет Монтескьо – Бордо IV – Софийския университет. Овча купел е с население над 58 000 жители, на територията на района са перлата – Горна баня, Суходол, Мало Бучино и жилищните – Овча купел-стара част, Овча купел 1 и 2.

Пред Столица.bg Борислав Тодоров споделя за визията си и развитието на район Овча купел, както и уникалните природни дадености, от които трябва да се възползват живеещите в тази част на София. Ето и част от интервюто с него:

– Здравейте господин Тодоров, имате завидна кариера, защо приехте да влезете в изборната битка за Овча купел, какво ви дава увереност?
– Опитът и бих казал, не завидна кариера, а успешна. Но най-много се доверявам на това, че  ми е родно място – роден съм и израсъл в Овча купел, познавам района. Тук живея вече над 49 години. Единственото време, в което съм живял извън Овча купел са онези 6 години, когато бях студент – юридическо образование в Германия и Англия.

– Кои ще са основните приоритети в предизборната ви програмата като кандидат за кмет на район Овча купел?

– Овча купел е район на децата и младите хора. Мисията ми ще е да осигуря модерна среда за качествено образование, защото то е истинският двигател на развитието. Преди на територията на цялата столица бяха заварени заменени, продадени и затворени 44 детски градини. Кметът Йорданка Фандъкова създаде програма за строителство на нови детски градини и училища. Това е начинът да се помогне на родителите да се върнат на работа, да бъдат спокойни и да създават семейства. Основният ми фокус ще са младите семействата – нови детски градини, училища, площадки за деца и за спорт, тротоари.

В нашия район по-старите хора знаят добре, че постоянното въздушно течение през Владайското дефиле пренася по-свеж южен въздух и разсейва мъглите. Освен въздушното течение покрай реката, което е посока Владая, на н. в. 720 м съществува и така известното Беломорско течение, което е топло и внася чист въздух през м. Кърлежа към Горна баня и Овча купел, а от там и към цяла София. Това е безценно богатство, което дава едно много по-добро качество на живот, и което трябва да запазим. Вторият ми основен приоритет ще е запазване на естествената зеленина в района и развиване на политика на „зелените клинове“.

И третият ми основен приоритет, непосредствено свързан с горните два е ревизия на издадените през последните години Разрешителни за строеж от администрацията на район Овча купел.

Цялото интервю може да видите тук

Снимка: Столица.бг

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?