Новинарски портал за Овча купел и района

Бунище пред голям хипермаркет в “Овча купел” (СНИМКИ)

bokluci
523 прегледа. 

Пространството пред хипермаркет “Билла”  на “Монтевидео” се е превърнало в бунище. Това сигнализираха жители на квартала “Овча купел”.

Гледката е повече от шокираща. Контейнерите са препълнени с боклуци, около тях има чували с отпадъци, найлонови пликове и кутии от храни. Изхвърлено е и прясно месо, разказват живеещи около магазина.

Те са подали сигнали в Столичния инспекторат.

“Първо магазин за хранителни стоки няма право да изхвърля в контейнер за боклук био отпадъци/зеленчук/както и отпадъци от животински произход. Трябва да имат сертифицирани за това места в магазина като фризер за СЖП и контейнер за био отпадъци, които трябва да бъдат извозвани от сертифицирани за това фирми, с които магазина трябва да има сключени договори, за да не замърсяват околната среда. Къде са службите на Агенция по храните и столичен инспектор ат в случая, надали досега Билла не е имала проверки от тези институции. Нямам думи просто. Това е в нарушение на всички норми”, коментира Мариела Игнатова.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.