Вандали трошат коли в Овча купел

Вандали вилнеят през нощта в столичния район „Овча купел“ и разбиват автомобили. Това стана ясно от публикация на потърпевши във Фейсбук групата на „Овча Купел 1,2 и стара част“. Според очевидец 12 коли вчера са осъмнали със счупени стъкла. Автомобилите са били пред бл. 514 в „Овча купел“ 1 и на паркинга на метростанция „Мизия“.

Според жителите на квартала това не е първата подобна проява. Подобни посегателства се случват често и на други места в rajona, затова много от собствениците на автомобили вече са се научили да не оставят по-ценни вещи в колите си.

„И аз си заварих колата така. Вътре ми седят работните обувки. Някоя вечер ще си легна в колата и някой ще яде много бой“, коментира Аспарух Попов.

„Един съвет, понеже съм имала проблеми, ако имате Каско, не дръжте талоните в колата и Каското също“, съветва друг потърпевш.

„Тая сутрин в 3,30 от страничния вход на 88-Соу блок 504 в Овча Купел 1 трима обикаляха колите ту от към 504 блок ту към 510 блок….. чувашесе някакъв шум, но не посмях да се доближа“, споделя Емилия Ванкова.

В коментарите се появява и информация за вероятният извършител, според Петър Младенов сам се е хвалил за деянията си.

Снимка: Facebook

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?