Веселин Кръстев: Дават се милиони за улици, а се превръщат в паркинги

„Овча купел“ е бързо развиващ се район, притегателен център за младите хора. Трябва да се работи по подобряване на уличната инфраструктура. Минералните бани в „Княжево“, „Овча купел“ и в „Горна баня“ могат да станат центрове за СПА и рекреационни процедури на гражданите и ще са особено подходящи за използване, ако Витоша стане място и за повече летни спортове.

Това изтъкна пред БНР-Радио София Веселин Кръстев, основател на ФБ групата „Заедно за Овча купел“.

Относно парк „Кукуряк“ Кръстев сподели, че вярва на кмета Стефанов и от комитета ще подкрепят проекта с каквото могат.

Важен остава и въпросът за пътните артерии в района. По думите на Кръстев Южната дъга е от изключително значение за целия град, но трябва да се прецени кои булеварди към Околовръстния път да са скоростни. Вътрешнокварталните улици в района са в отчайващо състояние.

Проблемът с местата за паркирани става все по-остър.

Не е целесъобразно да се дават милиони за нова улична инфраструктура, която след това да се превръща в паркинг, смята той:

„Изграждаме нова улица, но когато се паркират автомобили от едната страна артерийката се запушва наполовина. Терени има, начини има, пари трябва да се намерят, но няма воля. Ние, гражданите ще следим какво и как се случва и ще реагираме.“

Хубавото е, че в ПУП (Подробния устройствен план) има заложен терен за общински културен институт на бул. „Монтевидео“. Това е от изключителна важност и ще се борим да се осъществи, допълни с категоричен тон Веселин Кръстев.

Снимка: Novini.bg

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?