Взрив избухнал пред колата на Гешев

Всички органи на полиция, ДАНС и ГДБОП са вдигнати накрак заради инцидента с главния прокурор Иван Гешев, който стана в понеделник сутринта. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров.

Взривно устройство е било намерено пред автомобил от кортежа на главния прокурор Иван Гешев. Това е станало на пътя София – Самоков в района на село Ковачевци. По първоначални данни обвинител номер 1 е пътувал в тежко бронирана кола към Самоков заедно със семейството си.

За инцидента съобщиха от полицията.

По информация на главсека инцидентът е станал около 11.45 часа в понеделник. Той увери, че няма пострадали. Главният прокурор е невредим, няма и ранени членове от екипа му и НСО. Информацията потвърди и директорът на болницата в Самоков д-р Красимира Ковачка, откъдето са изпратени две линейки, а по-късно са се върнали.

Според свидетели в района се е чул силен тътен, намерили и дупка в земята.

Всички сили на вътрешното министерство са задействани и работят по случая. С него се заемат служители на Националната полиция, ГДБОП и жандармерията. Те са в непрекъснат контакт с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Във вторник ще се проведе съвещание, свикано от премиера Гълъб Донев. В него ще участва вътрешният министър и представители на всички служби.

Главният секретар на МВР посочи, че оттук нататък повече информация за случката ще бъде давана от прокуратурата.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?