Внимание измама! Годишна карта за метрото в София за 4 лв

Фалшива страница във Фейсбук предлага на гражданите на столицата да си купят годишна карта за метро „на промоция“ само за 4 лева. За измамата предупредиха от „Метрополитен“ ЕАД.

Проверка на Столица.bg показва, че страницата действително е създадена наскоро, а публикация от преди 2 дни гласи:

„Не позволявайте на този невероятен оферт да изплува!“, което е ясен сигнал, че не става въпрос за официалната страница на столичното метро, нито за истинско предложение.

Според фалшивият профил, промоцията е в подкрепа на обществото. От столичния „Метрополитен“ предполагат, че измамата е с цел събиране на лични данни и предупреждават хората да не се подлъгват по фалшиви оферти. При последване на стъпките, посочени от измамниците, ще ви прехвърлят към линк, в който трябва да посочите три имена, ЕГН и телефонен номер.

Интересно е още, че ако търсите страницата на столичния „Метрополитен“, много по-лесно ще попаднете именно на фалшивия, вместо на истинския профил. Страницата на софийското метро е озаглавена „Софийско метро / Sofia Metro“ и има 10 000 последователи.

„Определено е фалшив профил. Няма такива карти, профилът е създаден преди няколко дни и няма последователи“, заяви Кармен Младенов от отдел „Контрол и реализация на приходите“ в Метрополитен.

Снимка: topnovini.bg

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?