Внимание: Мнима гледачка обира семейства в София

Майки разказаха в социалните мрежи за жена, която се представя за детегледачка и болногледачка в София, печели доверието им, а впоследствие от домовете им изчезват пари и бижута, дори дрехи и обувки. За това съобщиха от Столица.бг. Целта на публикациите е хората да бъдат предупредени, за да не стават жертва на измамна схема.

Нито едно от семействата обаче няма договор с жената и не може да докаже, че тя е бла в дома им, за да бъде подаден сигнал в полицията.

Весела Бадикова първа разказва историята си в социалните мрежи. Тя наема Анна Таскова през декември 2021 година чрез обява в интернет. Жената се грижи за детето на Весела до април месец тази година. Майката разказва, че детето ѝ си събирало пари в касичка, като било натрупало около 400 лв. спестявания. По думите на Весела дни преди рождения му ден тя сама отворила касичката и установила, че голяма част от парите липсват. Опитала се да поговори с детегледачката да върне парите, но без успех.

Ето защо тя публикува историята в мрежата, след което с нея се свързват и други жени, които твърдят, че са подведени от въпростното лице. Лили Христова също е потърпевша. Тя наема Анна Таскова през 2018 г., за да се грижи за болната ѝ майка. Анна е поискала три месечна предплата и е изчезнала с парите. Сумата е на стойност 3000 лв.

Третият случай е на семейство от София, което наема Анна да се грижи за двете им деца. Те дали в аванс 300 лв. на жената с уговорката да ги отработи, а през март 2023 г. тя се обадила и казала, че няма да върне парите, защото те не им трябвали. Пред Нова телевизия Анна Таскова отрече обвиненията. Призна, че е взела пари от едно от семействата, но заяви, че те са били дадени безвъзмездно. Жената първо приела среща с екипа, след това се отказала да коментира обвиненията на потърпевшите.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?