Временна промяна в движението на автобусите от градския транспорт

Във връзка с провеждането на празника Сирни заговезни се въвежда временна организация на движението в някои части на столицата, съобщават от Столична община.

На 26 февруари за времето от 12:00 ч до 24:00 ч се  създава необходимата организация за промяна маршрутите на основни линии от масовия градски транспорт в с. Железница, както следва:

– автобусни линии № 69 и № 70 само в посока „НСБАЛ по онкология“: съответно от Царева махала и село Плана по действащите маршрути до кръстовище ул. „Самоковско шосе”/ул. „Витоша”, по ул. „Самоковско шосе” и от кръстовището с ул. „Искърска” по маршрута до „НСБАЛ по онкология“. В обратна посока маршрутите не се променят.

– автобусна линия № 98 – маршрутът се удължава до Царева махала, както следва: от Зоопарка по действащия маршрут до кръстовище ул. „Самоковско шосе“/ул. „Искърска” и по ул. „Самоковско шосе” до Царева махала (крайна станция на автобусна линия № 69), двупосочно.

Обслужващи спирки:

– автобусите ще спират на всички съществуващи спирки по коригираната част от маршрутите;

– разкриват се временни спирки за автобусни линии № 69, 70 и 98, на ул. „Самоковско шосе“ в посока София, както следва:

• с код 1956 „Ул. „Люляк“ на 30 метра след ул. „Люляк“ при № 53А;

• с код 1531 „С. Железница“ след ул. „Искърска“ на 05,00 метра преди пешеходната пътека;

– да се закрият спирки:

• с код 2500 „Ул. „Витоша“;

• с код 0937 „Кметство Железница“;

• с код 0936 „Кметство Железница“.

От 17:00 ч до 22:00 ч на 26 февруари автобусни линии №№ 69, 70 и 98 само в посока „СБАЛ по онкология“ ще се движат по променен маршрут. Автобусите ще преминават двупосочно по ул. „Никола Крушкин – Чолака”, няма да влизат през площада и няма да преминават през спирка с код 1512 „Село Бистрица“.

Автобусите ще спират на временна спирка на ул. „Никола Крушкин – Чолака” на 30 м след пешеходната пътека (след ул. „Стефан Стамболов”).

Автобус № 314 ще се движи от спирка „Начало с. Бистрица” по ул. „Никола Крушкин – Чолака”, наляво по ул. „Ивайло”, надясно по ул. „Васил Левски” и надясно по ул. „Никола Крушкин – Чолака” обратно по маршрута към ж.к. „Младост 1“. Автобусите ще спират на временна спирка на ул. „Никола Крушкин – Чолака” веднага след десния завой от ул. „Васил Левски”.

От 04:30 ч до 24:00 ч на 26 февруари се променя движението на автобус № 107: В посока кв. „Карпузица“ автобусите ще се движат от Боянска църква по маршрута до кръстовище ул. „Евлия Челеби“/ул. „Кореняците“, надясно по ул. „Кореняците“ и надясно по ул. „Княжевска“ по маршрута двупосочно. Автобусите ще спират на разкритите временни спирки:

• в посока кв. „Карпузица“ – на ул. „Кореняците“ веднага след десния завой от ул. „Евлия Челеби“;

• в посока Боянска църква – на ул. „Княжевска“ преди левия завой към ул. „Кореняците“.

За линия № 107 се закриват следните спирки:

• с код 1309 „Площад „Сред село“ на ул. „Евлия Челеби“ в посока Боянска църква;

• с код 1310 „Площад „Сред село“ на ул. „Евлия Челеби“ в посока кв. „Карпузица“.

На спирките ще спират автобусите от линия № 59.

Снимка: Градски транспорт София

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?