Временна промяна на движението в центъра заради мача ЦСКА – „Левски“

Движението в центъра на София се променя заради футболната среща между ЦСКА и „Левски“, съобщиха от Дневник. Дербито от 26-тия кръг в Първа лига ще се проведе днес на Националния стадион „Васил Левски“ от 17:30 ч.

От Столичната община съобщават, че от 10.00 до 18.00 ч се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на паркинга на моста пред стадиона.

„В следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част“, добавят от Столичната дирекция на МВР.

От полицията уточняват, че ще съблюдават за спазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. На изградени контролнопропускателни пунктове в района на стадиона ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Малолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация.

Феновете на ЦСКА ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А и Г, а феновете на „Левски“ – на сектори Б и В.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри). С оглед избягване на струпване, зрителите могат да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона – 15.30 ч.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Снимка: news.bg

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?