Временна промяна на движението заради ремонта в Княжево

От днес се въвежда нова временна организация на движението в кв. „Княжево“ във връзка с реконструкцията на трамвайния път. Затваря се за движение южното пътно платно и зоната на релсовия път от ул. „Княжевска“ до ул. „Райска градина“. Движението в посока изход от София ще се извършва еднопосочно в крайната северна пътна лента, а движението в посока вход София ще се осъществява по ул. „Княжевска“, ул. „Евлия Челеби“ и ул. „Любляна“.

Отваря се за движение участъкът от трамвайно ухо „Княжево“ до ул. „Звездица“, където досега беше изпълнена реконструкцията на трамвайната линия по бул. „Цар Борис III“ в кв. „Княжево“.

Временната организация ще продължи около два месеца.

„Обходните маршрути, които са в посока влизане в София са в района – панорамният път в посока бул. „България“ и ул. „Княжевска“, към ул. „Любляна“ и Околовръстното шосе. Разбира се, основният обходен маршрут е през АМ „Струма“, така че призоваваме гражданите да ги използват“, коментира за BNT news Ангел Джоргов, заместник-кмет на София.

Той допълни, че планът е до средата на септември да приключат всички ремонтни дейности в района.

Трамвайното трасе е готово на над 93 – 94%, предстои да се изградят кръстовищата на бул. „Цар Борис III“ с бул. „Овча купел“ и бул. „Пушкин“.

Въвеждат се промени в маршрута на временната автобусна линия А5ТМ посока „Бъкстон“.

Автобусите ще преминават по маршрут: трамвайно ухо „Княжево“, ул. „Княжевска“, ул. „Евлия Челеби“, ул. „Дамяница“, ул. „Планинец“ и по бул. „Цар Борис III“ по маршрута до бул. „Бъкстон“. Разкрива се нова автобусна спирка на ул. „Дамяница“ – 20 метра от десния завой от ул. „Евлия Челеби“.

Временната автобусна спирка посока „Бъкстон“ при ул. „Планинец“ се измества – 30 метра от левия завой към бул. „Цар Борис III“, а временната автобусна спирка при ул. „Райска градина“ се закрива.

Успоредно с това започват и ремонтните дейности в обхвата на кръстовището на бул. „Пушкин“.

От 26.06.2023 г. за период от около три седмици се затваря източната част на кръстовището в зоната на релсовия път. Кръстовището ще е с намалена проходимост като движението ще се осигурява двупосочно в западната част на кръстовището.

Снимка: БГНЕС

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?