Временна промяна на движението на трамваите от днес

До полунощ в неделя се въвежда временна организация на движението на трамвай № 22. Той ще се движи по скъсен маршрут от автостанция „Изток“ до метростанция „Опълченска“.  За същото време се разкрива временна автобусна линия № 22ТМ – от ж.к. „Западен парк“ до метростанция „Опълченска“ (бул. „Христо Ботев“).

Утре от 08.00 часа до 16.00 часа заради ремонт на релстите ще има временна организация на движението за трамваи с номера 10 и 11.

ТМ № 10 се скъсява от ж.к.„Западен парк“ до площад „Журналист”, допълва го автобус 10-ТМ (трамвайно обръщателно колело на метростанция „Витоша“ до метростанция „Стадион Васил Левски“), както следва: начална спирка с код 0910 „Метростанция Витоша“ за трамвайна линия № 10, по бул. „Черни връх“, по бул.„Джеймс Баучер“, ул.„Йосиф Петров“, по ул. „Митрополит Кирил Видински“, по бул. „Драган Цанков“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, обратен завой на ул. „Ген. Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и наляво по бул. „Драган Цанков“ по маршрута до крайна спирка с код 0911 „Метростанция Витоша“ за трамвайна линия № 10.

За същото време, но в неделя № 11 ще се движи (в посока кв. „Илиянци“): от кв. „Овча купел“ по маршрута си до кръстовище бул. „Александър Стамболийски” – бул. „Константин Величков”, по бул. „Александър Стамболийски”, през площад „Възраждане” по маршрута на трамвайна линия № 3, бул.„Христо Ботев”, Централна гара, бул. „Княгиня Мария Луиза” и през транспортен подлез „Надежда” по маршрута си до кв. „Илиянци“, двупосочно.

След 16:00 часа движението ще се възстанови по постоянния маршрут.

От днес до 14 май по маршрута на автобусните линии № 20 и № 18 се разкрива двупосочна спирка „Новата гора на София 2 – по желание“. Тя се намира в района на кръстовището на ул. „Езерата“ и селскостопанския път водещ към терена за залесяване в землището на с. Негован, съобщиха още от Столична община.

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?