Временна промяна на трамваи и автобуси в София заради ремонт

Установява се временна промяна в маршрутите на трамваи 11 и 12, както и на автобуси 26, 83 и 108 заради ремонт. Това съобщиха то Столична община.

Промяната ще важи от 00:00 ч. на 5 август до 00:00 ч. на 20 август.

  • Трамвай № 11 ще се движи по маршрут от кв. „Овча купел“ до ж.п. гара „София север“.
  • Трамвай № 12 ще се движи по маршрут от площад „Журналист“ до ж.п. гара „София север“.
  • Разкрива се временна автобусна линия № 12Т с маршрут автостанция „Илиянци“ – гара „София север“. Автобусите ще спират на: начална и крайна спирки с кодове 0058 и 2608 „Автостанция Илиянци“; всички съществуващи автобусни спирки по бул. „Рожен“; трамвайните спирки по ул. „Илиянско шосе“ в посока Централна жп гара, временните спирки „Бул. Рожен-временна“ и „Стадион Локомотив-временна“ в посока автостанция „Илиянци“.

Променят се и маршрутите на автобусни линии № 26, 83 и 108.

  • Автобус № 26 в посока кв. „Гниляне“: от ж.к. „Обеля 1″ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Рожен“/ул. „Илиянско шосе“ и направо по бул. „Рожен“ по маршрута до кв. „Гниляне“, като в обратна посока маршрутът не се променя.
  • Автобуси № 83 и 108: от Зоопарка и ж.к. „Люлин 5″ по действащите маршрути до кръстовище ул. „Ген. Никола Жеков“/бул. „Рожен“ и наляво по бул. „Рожен“ до „Хюндай България“, като в обратна посока маршрутите не се променят.
  • Автобус № 27 в посока с. Кътина, както следва: от метростанция „Княгиня Мария Луиза“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Рожен“/ул. „Илиянско шосе“ и направо по бул. „Рожен“ по маршрута до с. Кътина, като в обратна посока маршрутът не се променя.

Разкриват се временни спирки за автобусни линии № 26, 27, 83, 108 и временната линия № 12Т.

От 10 август 2023 г. ще бъде скъсен и маршрута на автобусна линия № 107 (посока кв. „Суходол“) до спирка кв. „Карпузица“ раположена на ул. „Буря“. Решението за промяна е одобрено от Столичния общински съвет.

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?