Втора среща на Стефанов с избирателите се проведе вчера

Втора среща с избирателите проведе кмета на район Овча купел Ангел Стефанов вчера. Срещата се проведе на новопостроената площадка за кучета в Овча купел 2. Стефанов даде отчет за дейностите, изпълнени в район апо време на първия му мандат:

„В този мандат в района е изградена напълно новата ул. „Централна“ с близо 200 паркоместа. През последните седмици по инициатива на активни граждани и благодарение на помощта на дарители, бяха поставени и пейки на улицатата.

Заедно с гражданите там стартирахме промяна на статута на общински имот в терен за озеленяване, вместо за застрояване. Имаме идея следващия мандат там да реализираме парк.

В северозападна посока от ул. „Централна“ завършихме тротоара на ул „Антонин Колар“.

Стопирахме строежа на 6 нови блока в междублокови пространства като възразихме с официално становище срещу 6 подробни устройствени плана, предложени от Направление Архитектура и Градоустройство към Столична община и инвеститорите.
Поставяли сме тенис маси в междублоковите пространства.“
„Познавам отдавна проблемите на хората тук, като една от основите им болки е пресичането на бул. „Президент Линкълн“ пред метростанция „Горна баня“. За съжаление на неколкократните молби, подавани от района към Столична община за поставяне на пешеходна пътека там, получаваме откази. Друг проблем, който трябва да се реши, са високите скорости на автомобилите по ул. „Централна“, допълни още Стефанов.
Следващите срещи с избиратели ще се проведат, както следва:
✅ 7.10 (събота) – 16:30 ч. – Горна баня, в парка (до тотото)
✅ 9.10 (понеделник) – 18:00 ч. – Овча купел старата част, на площадката на ул. „Боряна“ и ул. „Народен герой“
✅ 11.10 (сряда) – 18:00 ч. – кв. Суходол, пред читалището
✅ 14.10 (събота) – 16:30 ч. – с. Мало Бучино, на обръщалото на автобус 56
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?