Възстановено е строителството на новата детска градина в „Горна баня“

Възстановено е строителството на новата детска градина в кв. „Горна баня“. Това съобщи кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов. Преди известно време строежът беше спрян заради поредица кризи, включително драстичното поскъпване и проблеми с доставките на строителни материали, по настояване на избрания изпълнител, дейностите бяха временно спрени след акт 14.

„Строителството вече е възстановено и тече с пълна сила, благодарение на усилията на много хора – колеги от районната администрация и от Столична община, както и политици и представители в национални институции, осигурили възможности за актуализация на финансирането. Строящата се градина вече е свързана към ВиК мрежата, изградени са водомерните и канализационни шахти, изгражда се вътрешната канализационна мрежа. Работи се усилено по покривната конструкция и фасадите на сградата, изграждат се вътрешните електро трасета и изводи“, разказа кметът.
Той поясни, че са направени вертикалните и хоризонтални трасета на канализационните клонове по етажите. Поръчана е и се изготвя металната облицовка на сградата и се монтират компонентите и се изграждат трасетата за вентилацията и климатизацията.
„Имаме уверението на Изпълнителя, че работата по обекта няма да спира дори през зимните периоди, за да може да се завърши максимално бързо“, поясни още Ангел Стефанов.
 Новата детска градина ще бъде за шест групи, което ще увеличи местата в района ни с повече от 130.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?