Възстановяват движението по Тракия в посока София

Движението при 20-и км на АМ „Тракия“ в посока София ще бъде възстановено, след като беше завършен основният ремонт на селскостопанския подлез, съобщават от АПИ. От утре, 7 юни, около 12 часа автомобилите отново ще могат да се движат в платното.

Заради ремонт на селскостопанския подлез почти месец трафикът в този участък преминаваше двупосочно в платното за Бургас. Със завършването на строителните работи се възстановява нормалното движение по автомагистралата, с което се улеснява пътуването на шофьорите за активния туристически сезон и нарастването на трафика към черноморските курорти.

Преди почивните дни за Великден бе ремонтирано съоръжението в посока Бургас. С приключването на строителните работи сега и в платното за София основно е ремонтиран селскостопанският подлез при 20-и км на АМ „Тракия“, който е в експлоатация от 1978 г. В обновяването му от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ са инвестирани 792 хил. лв. с ДДС. Съоръжението е с нова хидроизолация, фуги, настилка, ограничителни системи, маркировка и т. н.​Строително-монтажните работи са изпълнени от „Автомагистрали“ ЕАД, след проведена открита процедура по ЗОП през миналата година, съобщават още от агенцията.

Снимка: Столица.бг

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?