В Княжево дете се роди в двора, от 112 отказват линейка

Здраво момченце се роди на двора в столичния квартал Княжево, съобщи Нова тв. Майката чакала линейка един час. Малкият Иван се родил в двора на къщата. След многократни обаждания до спешния телефон 112, тя била посъветвана да си намери такси и родила детето си с помощта на съседката.

„Звъннахме на 112 в 04:05 ч. Приеха адреса, но след няколко минути отказаха и казаха, че не сме за линейка. Обясних, че водите са ѝ изтекли и ме посъветваха да си поръчаме такси”, разказва Никола Петров, бащата на детето.

„Плацентата му беше около врата, аз го потупах. Когато дойде линейката бебето вече беше родено“, каза съседката, която е влязла в ролята на акушерка. По думите ѝ екипът, който е пристигнал все пак, не е бил адекватен. От Спешна помощ са обяснили, че в случая не става въпрос за спешно състояние, защото е естествен физиологичен процес. Обаждането на 112 не гарантира изпращане на линейка, тъй като екипите могат да бъдат заети с много по-тежки случаи, уточняват оттам. „Беше ме страх дали детето ще оживее в тези условия. Да бяха някакви минути, а почти два часа ги нямаше. Накрая ми се скараха и ми казаха да не се обаждам повече, а да се стегна и да си търся кола“, каза майката.

В момента детето и майката се чувстват добре.

Снимка: кадър Нова тв

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?