В „Овча купел“ и в „Младост“ ще има нови паркове

Ще има нови паркове „Овча купел“ и „Младост“, това сподели пред БНР-Радио София  ланд. арх. Димитър Данчев – директор на „Зелена система“ в Столичната община., в ефира на БНР.

Дирекция „Зелена система“ поддържа над 20 000 дка от зелените площи на Столичната община – всички паркове, както и по-големите градини, прилежащите към транспортните обекти, като булевардите „Ботевградско шосе“, „Цар Борис Трети“ и „Цариградско шосе“, цялата дървесна растителност, разположена по тротоарите в града, в детските градини и училища. Районните администрации отговарят за междублоковите пространства.

Въпреки, че бюджетът не е голям – около 20 млн.лв. от „Зелена система“ се стремят да направят максималното, за да може тези обекти да изглеждат добре, а хората, които ги посещават да се чувстват спокойни и да се наслаждават на престоя си на съответното място.

„От тези средства се изразходват и за паркова мебел, за обработки на площите срещу кърлежи, комари и гризачи“, добави още той.

Основните сигнали, които достигат до службата на арх. Данчев, са свързани с изпочупени пейки или други съоръжения, опасни дървета, замърсявания и други нередности.

Във връзка със сигурността видеонаблюдението обхваща все повече от парковите територии.

Димитър Данчев съобщи, че в момента се проектира нов парк в район „Младост“, на ул. „Филип Аврамов“. Очаква се до края на лятото да има издадено разрешение за строеж.

Одобрен е и идеен проект за парк в „Овча купел“, зад болница „Здравец“,  успоредно на река „Владайска“.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?