В Овча купел презастрояването продължава

Около 80 % нови сгради и само около 10 % паркове в Овча купел. Това „предвижда“ Подробният Устройствен План на Овча Купел 2, според публикация на Златин Младенски в групата на квартала във Фейсбук.
Ето и оригиналният пост:
Понеже на всеки няколко месеца в квартала се надига шум за поредния строеж, набутан между съществуващи блокове, хората от засегнатите блокове излизат да недоволстват, но не успяват да постигнат нищо особено, а цялостното усещане е, че кварталът се презастроява, то нека да ви покажа как изглежда и какво предвижда плана за бъдещото развитие на нашия квартал.
Всичко, което виждате в кафяво е предвидено за строителство.
Това, което е в зелено – за озеленяване. Да, такова почти няма.
Интересно е също така, че малкото парцели, предвидени за обществено ползване (площадки, игрища, градинки) в оригиналния Подробен Устройствен План от 2009та година впоследствие са със сменено предназначение, след обжалване на собствениците.
Идеален пример за това е площадката зад 25ти блок. Да, и там е предвидено строителство.
В крайна сметка има два варианта – или се превръщаме в един от най-гадните за живеене квартали в София, което неминуемо ще доведе и до спад на цените на жилищата или се борим за промяна на този Устройствен план.“
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?