В Овча купел стартираха инициативата „Театърът като превенция“

В район „Овча купел“ вчера стартира инициативата „Театърът като превенция“. Това съобщи кметът на района Ангел Стефанов. Целта на инициативата е да представи темата за зависимостта от алкохол и наркотици в училищата и да помогне на родителите и учителите в борбата със зависимостите, чрез превантивна информация. Събитието се организира със съдействието на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви при малолетните и непълнолетните СО- район „Овча купел“.
Със съдействието на театралната постановка „Спасителят“ с участието на Ивайло Захариев, Ивана Керанова, Вера Среброва и Валентин Балабанов искаме да отворим поле за дискусия и размисъл сред подрастващите“, сподели Стефанов.
Театралната формация ще гостува в две общински училища. Започнахме днес в 149 СУ „Иван Хаджийски“, където специални гости бяха Петя Петрова от Централна комисия за борба срещу противообществените прояви при малолетните и непълнолетните към Министерски съвет, Калин Таушанов- председател на национална гражданска инициатива „ЕДИН ГРАМ ЖИВОТ“, както и Ирена Асенова от Детска педагогическа стая към 6- то РПУ. Всички те се присъединиха след края на представлението в групова дискусия с децата и главните актьори“, каза още той.
Следващата седмица инициативата ще продължи в 88 СУ „Димитър Попниколов“.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?