В София закопчаха мъж, заплашил Мария Габриел и министри

Задържан е мъжът, за когото прокуратурата съобщи във вторник, че е отправял заплахи срещу магистрати, политици и публични личности. По-конкретно, съдии и следовател са били заплашвани с убийство.

Полицията е заловила мъжа около 20.30 часа тази вечер, потвърдиха за БНР от Министерството на вътрешните работи.

В съобщенията, получени в прокуратурата, са посочени конкретни имена на хора, срещу които са заплахите. Разследването е започнало след получени на електронната поща на Софийската районна прокуратура съобщения, съдържащи закани с убийство срещу съдии и следовател, както и обидни квалификации, касаещи множество политици и други публични личности.

Директорът на ГДБОП Явор Серафимов съобщи във вторник, че заподозреният с прозвище „Червения пират“ вероятно е заплашвал вицепремиера Мария Габриел, министри и съдия Владислава Цариградска, която огласи публично схемите на влияние и натиск в съдебната система, свързани със застреляния Мартин Божанов – Нотариуса.

Серафимов описа „Червения пират“ като български гражданин, водещ скитнически начин на живот, който успява да се добере до имейл адресите на публични личности. Освен това отправи бомбени заплахи срещу училище.

В телевизионно интервю директорът на ГДБОП обясни, че става дума за психически неуравновесен човек.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?