В София през нощта са извуршени обработки срещу заледяване

През нощта в София продължи работата по почистването на града, предаде БТА. Извършени са обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и почистване на улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, основни улици в районите, както и вътрешноквартални улици и общински пътища в районите „Витоша“, „Овча купел“, „Красна поляна“, „Кремиковци“, „Сердика“, „Люлин“, „Връбница“, „Панчарево“, „Нови Искър“, „Банкя“.

Извършени са обходи на пътната инфраструктура от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Почистването на прекършени клони и паднали дървета от аварийните екипи на Столичната община продължава. Екипите са отреагирали на 12 сигнала, свързани с прочистване на пътни платна. През деня ще бъдат почистени паднали клони в парковете и градините.

Градският транспорт изпълнява редовните си маршрути, с изключение на временно скъсените на трамвайни линии 10 и 23. ТМ №10 ще се движи от ж.к. „Западен парк“ до площад „Журналист“ до разчистването на трасето в лесопарковата част и възстановяване на контактната мрежа от паднали клони. От утре ще бъде пуснат заместващ автобусен транспорт.

Движението на трамвайна линия 23 е от ж.к. „Гео Милев“ до депо „Искър“.

Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени технически проблеми вследствие на силния вятър и валежите.

От Столичната община напомнят на шофьорите да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост и автомобили оборудвани за движение при зимни условия.

Снимка: Булфото

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?