Глобиха почистващите фирми в столицата за несвършена работа

Екипите на Столичен инспекторат са наложили санкции за неизпълнение на дейностите във връзка със снегопочистването в няколко столични района, съобщават от Столична община. Фирмите, които са ангажирани, са глобени за непочистени прилежащи пространства на спирки на градския транспорт и на подходи към пешеходни подлези с общо над 180 000 лв.

Според техническите изисквания към договорите на фирмите, тяхно задължение е до 7:30 ч. да бъде извършено почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлези и надлези. Като резултат от осъществения контрол е установено, че това не е изпълнено, за което са наложени 77 санкции за непочистени спирки в районите „Триадица“, „Подуяне“, „Връбница“, „Лозенец“, „Студентски“, „Банкя“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Младост“, „Витоша“, „Кремиковци“ „изгрев“, „Слатина“ и „Оборище“.

Санкцията за непочистена спирка на градския транспорт до този час е в размер на 2000 лв.

Има и санкции за непочистени подходи към подлези. Обърнахме специално внимание на почистването на леда около спирките на градския транспорт, тротоарите пред болниците, училищата и детските градини и яслите, подстъпите към подлезите и самите подлези. Започнахме почистването и на вътрешнокварталните улици до там, докъдето можеше да влезе техниката, заяви в своя фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Екипите на Столичен инспекторат продължават да следят обстановката и да контролират дейностите на почистващите фирми. Аварийните екипи на общината също са на терен и извършват обходи. От Инспектората напомнят на етажните собствености, търговски обекти и офис сгради, че е тяхно задължение да почистват пространствата пред тях. Апел има и към водачите на моторни превозни средства да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

Снимка: Столичен инспекторат

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?