Новинарски портал за Овча купел и района

Хванаха жесток убиец в София

hammer-g7bee4d3e2_1920
145 прегледа. 

На 24.02.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 41-годишния Я. Б. за умишлено убийство, представляващо опасен рецидив по чл. 116, ал. 1, т. 12 от НК и го задържа за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 21.02.2023 г. от СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП.

Обвинението е за това, че на 21.02.2023 г. в гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 102, в района на Предгаров площад, на тераса, намираща се на гърба на павилион, Я. Б. умишлено умъртвил лице от мъжки пол с неустановена самоличност, като му причинил тежка съчетана гръдна и закрита черепно – мозъчна травма.

Я. Б. е извършил деянието след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление (кражба) на 2 г. лишаване от свобода, което той е изтърпял ефективно.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е счел, че има достатъчно доказателства, че Я. Б. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.