Горнобанци с призив към общината да се погрижи за района

От Инициативен комитет (ИК) „Горна баня“ са загрижени за поддръжката на две от улиците в квартала – „Обзор“ и „Н.Хрелков“.

По думите им тези улици не са предвидени в бюджет 22024, което означава, че и тази година по тях промени няма да има.

От комитета призоваха прво гражданиете да се обединят, за да се подготви предложение към Столичен общински съвет тези улици да бъдат включени в капиталовата програма на София за проектиране и изграждане.

„Нека покажем, че заедно можем да направим мечтаната промяна в квартала. Нека бъдем активни сега, а не по-късно да се вайкаме във фейсбук, че сме пренебрегнати и е застрашен живота ни по тесните и неремонтирани улици!“, апелират те.

В коменар бе публикувано и примерното писмо, което при одобрение ще бъде изпратено до общината:

МОТИВИРАНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ
от
………………………………………………………
Адрес за контакт: гр. София, ул………………………………… № …………………..
Тел. ……………………………., ел. поща:…………………………….
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Във връзка с предстоящото обсъждане и гласуване на бюджета на гр. София настоявам в капиталовата програма на Столична община да бъдат включени улиците „Николай Хрелков“ и „Обзор“. Двете улици са основни не само за квартал Горна баня, но и за голяма част от населението на столицата ни.
– В пикови часове ул. „Н. Хрелков“ е алтернатива на Столичния Околовръстен път и задръстванията по нея вече са по над километър. За да се достигне до метрото тя трябва да бъде пресечена, а липсата на тротоари е причината Столична община да отказва да маркира пешеходни пътеки, което е предпоставка за ПТП. В проекто-бюджета е заложено изграждането на автобусно колело на улиците „Лотос“ и „Хрелков“, което би създало още по-големи проблеми при неизградена в пълен габарит улица.
– Улица „Обзор“ е единствен достъп до планина Люлин и най-високия й връх Дупевица, както и до единствената хижа в планината – „Бонсови поляни“ и манастира „Св. Св Кирил и Методий“. Планината става все по-привлекателна за любителите на туризма, както и за любителите на планинското колоездене. В нея вече има изградено велотрасе. Изграждането на улицата в пълен габарит би допринесло за развитието на екотуризма в региона, като алтернатива на пренаселената и все по-трудно достъпна Витоша.
Поради така изложените причини настоявам тези улици да бъдат включени в капиталовата програма на Столична община за 2024 година!
С уважение:……………………………….
/ /
Информацията може да намерите в групата на Комитета във Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?