Григорова продължава битката – ще оспорва резултатите

Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова, ще оспорва второто място от балотажа, който се проведе в неделя. Тя получи с 4563 гласа по-малко от претенда си Васил Терзиев.

Резултатите не удовлетвориха Григорова и на пресконференция заедно с лидера на БСП-София Иван Таков и бившият зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов, тя заяви намеринията си.

На първи тур успяхме да се преборим с едната коалиция от сглобката. На втория тур за малко да се преборим и с втората коалиция от сглобката, каза тя.

До последно ще се борим за всеки глас. Надеждата остава, свободата е на една ръка разстояние. А на една ръка разстояние означава между 3 и 5 000 гласа. Аз ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, ако тези гласове са законосъобразни, увери Григорова.

Извършваме проверка, броим глас по глас. И вече имаме основание да оспорим резултата от вота. Няма да допуснем победата да бъде открадната, каза Таков.

През ноември 2019 г. лидерът на Изправи се БГ Мая Манолова, която тогава бе кандидат за кмет на София срещу Йорданка Фандъкова и загуби на балотаж с 20 000 гласа, също оспори резултатите. Сега Манолова е част от Левицата, която подкрепя Ваня Григорова за кмет на София.

Снимка: БГНЕС

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?