Новинарски портал за Овча купел и района

Грипна епидемия в София-област

768x432
74 прегледа. 

Грипна епидемия бе обявена вчера на територията на София-област, съобщиха от Министерство на здравеопазването. Поради повишената заболеваемост от остри респираторни заболявания и грип се въвеждат временни противоепидемични мерки за периода от 20 до 27 януари. От 23 до 27 януари се преустановява присъствените учебни занятия.

Мерките в София-област включват още преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала. Лечебните заведения следва стриктно да спазват изискванията на Наредба 3/08.05.2013 г. за утвърждаване на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболнични инфекции, в т.ч. засилване на контрол по достъп на външни лица, носене на защитни маски за лице, дезинфекция. Вчера грипна епидемия бе обявена в областите Пловдив, Ловеч, Пазарджик и Габрово, а днес – и в област Добрич.
Снимка: news.bg

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.