Новинарски портал за Овча купел и района

Двама пострадаха след стрелба по РПУ в София

strelba-3raionno
60 прегледа. 

Двама мъже са пострадали след стрелба по сградата на Трето РПУ в София, съобщиха пред ОВЧА КУПЕЛ ИНФО от Центъра за Спешна помощ.

Единият от тях е полицай на 44 години. Той е ранен докато е текъл ареста на стрелеца. Има наранявания по лицето. Раната му е обработена на място. Отказал е да бъде настанен в болница. Другият ранен е на 35 години, с разкъсно-контузна рана на главата е. Нараняванията му са обработени от спешните медици, не се е наложило болнично лечение.

Сигналът за стрелба по Трето РПУ е подаден във вторник в 7.44 часа. Пет минути по-късно на мястото вече е имало екипи на Спешна помощ. Стрелецът е на 62 години и по информация на “Телеграф” срещу него е подаден сигнал, че изработва самоделни взривни устройства в мазето си в жк. “Света Троица”, след което е бил обявен за общодържавно издирване.

Психичноболният потърсил отмъщение и стрелял по кабинета на водещия разследването срещу него полицай.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.