Новинарски портал за Овча купел и района

Два слона вземат софийско жителство

r-945-540-iordanka-fandykova-zoologicheska-gradina-iaguari
11 прегледа. 

До лятото софийският зоопарк ще се сдобие с два нови слона. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова при представянето на два черни ягуара, които вече могат да се видят в зоопарка. Това се случва след смъртта на 59-годишната Артайда и факта, че повече от година зоопаркът няма слон, пише “Телеграф”.

„Моята мечта и най-важна задача за директора на зоопарка за тази година е да имаме отново слонове. Той е символът на зоопарка“, каза Фандъкова. Тя уточни, че се очаква те да пристигнат от Германия и затова в момента работят с Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА).

Кметът обясни, че от началото на март ягуарите Жан и Жак, които са братя, са пристигнали от Франция и оттогава са в зоологическата градина. Тя благодари на ЕАЗА, които са помогнали те да бъдат получени, и припомни, че страната ни продължава да бъде кандидат за член на организацията.

Снимка: Телеграф

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.